TILLBAKA
|

Tips och råd inför köks eller badrumsrenoveringen

tips

Här finns lite tips och råd samlade som kan vara bra att tänka på om du är intresserad av att renovera ditt kök eller badrum.

Behov Det första du behöver fundera över är vilka behov som finns i köket eller badrummet. Vad behöver du? Vad är möjligt att göra? Vad vill du ha?

Bygglov Kräver den renovering du ska göra ett bygglov? Det kan vara så om du vill ändra på något i fasad, ventilation, skorsten, vatten och avlopp, bärande konstruktion. Hör i så fall med din kommun om detta.

Småbarn Om du har småbarn kanske ditt kök eller badrum kräver en del säkerhet för saker som ugn, spisplattor, dusch, badkar etc.

Förvaring Tänk på vad du behöver och vill ha för typ av förvaring. Det ska gärna vara smidigt att ta fram du behöver vid matlagningen.

Eluttag Elluttag som sitter på rätt ställen är viktigt både i kök och badrum. Fundera på vad du kommer behöva använda och vart det är bäst att stå när du använder det och placera eluttagen efter det.

Inredning Vad vill du ha för färger? Vilka skåpluckor, handtag, knoppar etc. är det du tycker om mest och vad passar ihop? Det tar tid att komma fram till vad man vill ha så gå in på olika sidor för att få inspiration och tips.

ROT-avdrag Vi vet att det är kostsamt att renovera både kök och badrum och vill tipsa om att du kan använda ROT-avdrag vid renoveringsarbeten. Du får en skattreduktion på 30 % av arbetskostnaden. Maxbeloppet för det ligger på 50 000 kronor per person. Vi hjälper er att administrera skattereduktionen och kommer att reducera det på fakturan.

Vill ni veta mer om hur ROT-avdraget fungerar se Skatteverkets sida.